ďťż
 
 
 
 

Wštki


Koszyczek pelen smakołyków



Bunny - maja 26th, 2010, 12:36 pm
Ponieważ moje codzienne zajęcia ograniczają się do sprzątania domu oraz gotowania (nie pieczenia) pomyślałam, że może podzielimy się tutaj jakimiś ciekawymi przepisami kulinarnymi. Smakami, które są niebem dla waszych podniebień Wiem, że w internecie jest masa przepisów:) Jednak myślę, że miło będzie podzielić się swoimi sekretami Hmm...??




angela_5 - maja 27th, 2010, 1:17 pm
wiesz, ja raczej nie gotuję ani nic z takich rzeczy, ale uwielbiam próbować nowych dań.
może to Cię zaciekawi:
ciasto:
- 0,5 kg mąki
- 4 łyżki miodu
- 10 dkg cukru pudru ( więcej niż pół szklanki )
- 12,5 dkg margaryny ( pół )
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka sody
Zagnieść ciasto i podzielić na pół.
krem:
- masa krówkowa w puszce.
masa:
- 1/2 l śmietany 30% + 2 łyżki cukru pudru
- 2 śmietany fix
Potem posypać skruszonymi orzechami.
Ciasto nazywa się KRÓWKA MLECZNA.
Uwielbiam je.
Jak będziesz miała jakieś pytania, pisz. ; )
Smacznego !



Bunny - maja 27th, 2010, 2:34 pm
Mam pytanie Ciasto rozumiem należy upiec:) Jak długo powinno się piec i w jakiej temperaturze najlepiej. A dwa jeśli chodzi o krem.. Ciasto przełożyć nim przed pieczeniem czy po??



angela_5 - maja 27th, 2010, 6:26 pm
piec należy ok. 40 min. , temp. nie pamiętam zbytnio ale chyba 180 stopni. Krem nałożyć po pieczeniu.




BlondyneczkaWOW - maja 27th, 2010, 6:33 pm
po pieczeniu.. i chyba jak już ciasto wystygnie, ale nie jestem pewna, bo nie robiłam takiego ciasta



Belliza - maja 27th, 2010, 6:36 pm
Wydaje mi się, że najpewniej ciasto musi ostygnąć, bo masa w kontakcie z gorącym ciastem po prostu spłynie.



BlondyneczkaWOW - maja 27th, 2010, 6:39 pm
to właśnie miałam na myśli ale nie wiem jakiej konsystencji jest ta masa więc nie wiadomo



angela_5 - maja 27th, 2010, 8:00 pm
wiecie ja tak bardzo nie znam się na gotowaniu , a co dopiero na pieczeniu ciast.
to przepis mojej cioci.
świetna kucharka. ; )



Bunny - maja 28th, 2010, 10:11 am
Za tydzień będzie okazja aby wypróbować przepis Zrobię zdjęcie i pochwale się jak wyszło



Belliza - maja 28th, 2010, 10:21 am
Tylko pamiętaj poczekaj aż ostygnie.



angela_5 - maja 28th, 2010, 2:25 pm
czekam, czekam. mam nadzieję że wyjdzie. ^ ^



Vivien - maja 29th, 2010, 1:48 pm
http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html
Te ciastka co robiłyśmy z siostrą na Dzień Matki są pyszne i łatwe
Polecam
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szpetal.keep.pl
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • funlifepok.htw.pl

  • Sitedesign by AltusUmbrae.